Pellet fűtés

A tüzeléstechnikában egyre inkább elterjed a fapelletek, fabrikettek használata, ahol fűrészport préselnek pellet formába, ami így a fűrészpornál könnyebben ég el, ugyanakkor a fánál jóval homogénabb szemcseméretű és emiatt automatizált házi tüzelőrendszerekben a tűzifánál jobban hasznosítható. A fapellet legelterjedtebb mérete a 6 mm-es átmérőjű és 2–5 cm-es hosszúságú.
A fapellettel üzemelő kazán égőfejét elhagyó láng hőmérséklete 800-1000 °C közötti. A füstgáz hőmérséklete 70-100 °C. Így megállapítható, hogy a rendszer 90%-os hatásfokú! A családi házas pellettartály általában 1 m³ fapelletet tud befogadni. Égés után, a minőségtől függően, 0,5–1 kg salakanyag keletkezik, amely a kazán salaktálcájára jut. A 35 kW-os kazán kb. 4 hét alatt égeti el az 1 m³-es fapellet csomagot. Így takarítására ritkán kerül sor. E tisztítás kb. 5 percet vehet igénybe.

MIÉRT pellet?
A fa egy olyan alapanyag, amelyet az ember ősidők óta használ, hogy az energiát nyerjen belőle. A legtöbb alpesi régiót erdők borítják Ez azt jelenti, hogy több millió hektár erdõ – és az erdő csak növekszik. Ezért a fa egy olyan üzemanyag, amely mindig rendelkezésre áll regionális szinten. Ezt az üzemanyag forrást nem érintik a más üzemanyag-válságok. A normál fához képest, gyakorlatilag páratartalom mentes és a valós hőhozama közel 90%.
A számok tükrében:
Fa pellet: Hő érték (MJ/kg) 18.5 Hő érték(kWh/kg) 5.14 Hamu-tartalom (%) 0.5-1
Energiafű pellet: Hő érték (MJ/kg) 16.5 Hő érték(kWh/kg) 4.58 Hamu-tartalom (%) 7.5-11
A leggyakrabban használt anyagok, a pellet előállítás során a faforgács és a fűrészpor. A pellet tiszta üzemanyag, amelynek magas az energiaértéke, könnyű a tárolása és szállítása.

AKCIÓ!- Insert 49 pellet kandallóbetét

AKCIÓ!- Insert 49 pellet kandallóbetét Image
Bemutatótermi készülék -pellet kandallóbetét -befűthető terület: 243 m3 -91,2 % hatásfok -3-9 kW teljesítmény -légcsatornázható -programozható -csendes működés ( 36 dB )

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!