Fafűtés

A fa éghető anyag. Elégetése a hőenergia előállításának egyik legősibb módja, és a világ nagy részén ma is nélkülözhetetlen a fűtéshez, főzéshez, egyes háziiparokhoz.
A felmelegített fa 100 °C fölött gázokat kezd kibocsátani, és ezek 220–290 °C között nyílt láng hatására lángra lobbannak, de az anyag tartósan még nem ég. 350–470 °C között a távozó gázok már külső láng nélkül is meggyulladnak: ez a gyulladási pont. Az égés folyamán a hőmérséklet folyamatosan nő, tartós fatüzelésnél 800–1100 °C-ig. A száraz fa fűtőértéke (14–16 MJ/kg) mintegy fele a kőszénének, de mivel kénmentes, a környezetet kevésbé károsítja. A fa megújuló, de legalábbis megújítható energiaforrás.

Faelgázosító, azaz “lefelé fordított lángú” kazánok.
Az LE (Low Emission) kazánok a fának, mint megújuló energiaforrásnak környezetkímélő módon történő hasznosítását, a legjobb megoldást kínálja. A német és svájci piacon elért hagyományos tanúsítványok után, a megbízhatónak és tartósnak elismert égőnek köszönhetően ezen is túllépve megszerezték az osztrák piacot biztosító tanúsítványt, amely Európában a legszigorúbb és az EN303-5 normatívát követi (az Art 15A Ausztriára érvényes módosítással kiegészítve).A kibocsátási értékek kedvező voltán túlmenően, az égés szemmel láthatóan szabályosabb, mint ahogy jobb a tüzelőanyag fogyásának folyamata is, drasztikusan csökkentve a “fordított kúp jelenséget”, azaz a tűztér oldalán megmaradó, el nem égett tüzelőanyag mennyiséget. Minden egyes modell a technikai fejlődésen túl esztétikai értelemben is új értékkel dicsekedhet.
A hagyományos fűtésnél az égéstermék egy jó része hasznosulatlanul a kéményen át távozik. A faelgázosító kazán újszerű égetési elvének köszönhetően a magasabb hőmérsékleten éghető gázt is elégeti, így a kazán hatásfoka 85-90 % -ra nő.

Aromy Wood fa tüzelésű kandalló Metalcolor/ Stone

Aromy Wood fa tüzelésű kandalló Metalcolor/ Stone Image
Teljesítmény : 6,1 - 7 kW, High Power változat: 8,5 - 9,8 kW Egyszerű, letisztult formájú fa kandalló. Tetején könnyen tisztítható kristályüveg főzőlappal felülettel. Válaszható fehér, vadgalamb, szürke, bordó, rozsda, fekete/bronz, fekete színű lemez burkolattal, vagy szürke zsírkő burkolattal.

One thought on “Fafűtés

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!